Download iPhone 6 Mock ups

9to5mac.com

9to5mac.com

Kali ini kami kongsikan Mock ups untuk iPhone 6 dan iPhone 6 Plus bagi memudahkan anda mempamerkan hasil kerja anda atau sebagainya. anda 3 pilihan untuk anda muat turun. Anda boleh pilih sudut apa yang bersesuaian dengan anda.Download-iPhone-6-Mock-ups

Sumber : http://abduzeedo.com/iphone-6-mock-ups

Downloads

The post Download iPhone 6 Mock ups appeared first on Design.

10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store

TheUltralinx.com

TheUltralinx.com

Kalau korang mampu, berapa harga aplikasi yang korang boleh beli di App Store? Tak kan guna iPhone nak guna aplikasi yang percuma je. Jangan tunjuk sangat yang korang beli iPhone untuk bergaya sahaja. Sekali sekala, cuba beli aplikasi yang terdapat di App Store.

Di App Store, mereka telah meletakan limit harga pada $999.99 sahaja. Kebanyakan aplikasi yang mempunyai harga ini, tersangatlah rare.

Pembangun aplikasi tersebut terpaksa membuktikan kepada Apple kenapa mereka perlu meletakan harga sedemikian. Bukan main letak harga je tau. Berikut adalah 10 aplikasi paling mahal di App Store.

Vizzywig 4K ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 1

VIP BLACK ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 2

CyberTuner ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 3

QSFFStats ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 4

Agro ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 5

MobiGage NDI ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 6

Alpha – Trader ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 7

BarMax CA ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 8

app.Cash ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store 9

vueCAD Pro ($999.99)
10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store

The post 10 Aplikasi Paling Mahal Di App Store appeared first on Design.

Kini Pelajar Perlu Berbikini Untuk Mengambil Exam Kerana Pakaian Sopan Dan Menutup Aurat Diharamkan

Pelajar BerpurdahApa cerita universiti di Malaysia ni? Tak kan nak masuk dewan peperiksaan dengan pemakaian yang sopan dan menutup aurat pun dilarang? Perkara sedemikian menggalakan lagi pelajar sekarang untuk berpakaian seksi dan jangan terkejut jika satu hari nanti ada yang berbogel untuk masuk ke dalam dewan peperiksaan ataupun ke dalam kelas. Itulah sedikit sebanyak pembayang tentang apa yang aku baca dalam satu website ni.

Seorang muslimah dilarang masuk ke dalam dewan pemeriksaan hanya kerana beliau berniqab ataupun berpurdah. Bagi aku, perkara ini tidak sepatutnya berlaku lagi-lagi dalam sebuah negara yang digelarkan sebagai negara Islam. Jangan nak poyo sangat dengan nama negara Islam kalau perkara tentang Islam ditentang dan dipandang sinis oleh orang Islam itu sendiri.

Aku tak sempat kenal muslimah yang dihalang masuk ke dalam dewan exam dengan keadaan berpurdah tersebut sebab dia dah tutup akaun Facebook dia. Tapi apa yang aku tahu, dia dah mengetengahkan perkara ini kepada pengawas universiti dimana tempat dia belajar.

Antara komen menarik yang sempat aku baca tentang masalah ini adalah,

Bagai satu pencabulan jika selama ini dia mengenakan purdah dan disuruh pula membukanya.

Aku malas nak tekankan siapa dia dan di mana dia belajar. Korang pandai-pandai cari sendiri ye.

Berapa Kelajuan Internet Yang Nasa Gunakan?

Kelajuan Internet Nasa
Gambar Hashem AL-ghaili

Kadang-kadang terlintas difikiran aku berapa kelajuan internet yang Nasa gunakan untuk menjalankan segala operasi mereka. Sebelum aku pergi jauh, biar aku terangkan serba sedikit tentang Nasa agar budak kecil ada cita-cita dan terbuka minda mereka tentang perkara ini.

Nasa adalah singkatan bagi Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan Amerika ( The National Aeronautics and Space Adminstration ). Nasa merupakan badan kerajaan Amerika Syarikat dan telah ditubuhkan pada 29 Julau 1958. Secara umumnya Nasa dirujuk sebagai agensi angkasa lepas yang terulung didunia.

Sebagai sebuah agensi yang terulung, sudah pasti Nasa memerlukan sambungan Internet yang berkelajuan internet untuk membantu memproses data-data dengan lebih cepat.

Kelajuan Internet yang Nasa gunakan adalah 91 gigabit per second. Ia bukan talian internet public yang digunakan orang awam. Line internet yang Nasa gunakan diberi nama ESnet, singkatan bagi Energy Science Network.

Bagi mereka yang hanya menggunakan internet untuk tengok gambar kucing, refresh Facebook, download movie, tengok ehem-ehem, korang tak perlu rasanya kelajuan internet seperti ini. Cukuplah untuk korang gunakan apa yang telah disediakan Telekom Malaysia.

Aku sayang Telekom Malaysia

Kalau rajin, teruskan bacaan korang di ;

The Shadow Internet That’s 100 Times Faster Than Google Fiber


http://www.theregister.co.uk/2014/06/18/careful_with_fibre_speed_record_hype/

Kalau Takut Ditendang Tinggi, Jangan Pergi Ke Brooklyn

Itulah gaya hidup terkini orang yang tinggal di Brooklyn New York. Pantang jumpa benda yang tidak mampu untuk melawan, akan ditendang tinggi melambung hampir menggapai awan-awan di langit. So, kepada mereka yang bercadang untuk berpindah ke sana, sila gubal kembali rancangan anda agar tidak menyesal dikemudian hari.

Apa yang sebenarnya yang terjadi adalah, seorang remaja yang menendang seekor kucing tanpa rasa belas kasihan. Kucing tersebut melambung setinggi 2m diudara. Aku tak pasti samada kucing tersebut hidup lagi ataupun tidak. Kalau hidup, mesti ada patah disana sini. Jika dilihat dari pandangan fizik berkenaan daya yang dikenakan terhadap kucing tu, mau nya patah 1001 (sambil nyanyi lagi Shila Amzah).

Remaja lelaki yang menyepak kucing ni bernama Andre Robinson yang berusia 21 tahun. Kebodohan beliau dan rakan-rakanya terserlah bila video rakaman aksi ala-ala Ronaldo itu di upload ke laman sosial Facebook.

Aku dengar cerita dah kena tangkap. Eloklah, dari terus menyakiti makhluk yang tidak bersalah.Kalau Takut Ditendang Tinggi, Jangan Pergi Ke Brooklyn

Andai Pengemis Ini Ahli Keluarga Aku, Adakah Aku Perasan? Tonton Dengan Tisu

Dalam dunia yang semakin sibuk dan pelbagai cabaran,  apa pun boleh jadi. Jangan kita sangka hari ini kita makan KFC, esok kita makan Pizza. Mungkin esok juga kita akan jadi pengemis. Siapa yang tahu nasib kita esok? Jika itu yang terjadi, adakah orang lain akan perasan keadaan kita? Duduk bergelendangan ditepi jalan, lorong-lorong gelap sambil menyelongkar sampah demi sesuap makanan.

New York City Rescue Mission telah melakukan sedikit ujikaji berkenaan pengemis. Mereka pilih sebuah keluarga dan solek mereka persis pengemis. Ianya bertujuan adakah ahli keluarga yang lain dan juga orang terdekat perasan adakah itu insan yang mereka kenal. Ah! cerita panjang pun tak guna. Tisu aku dah habis tengok video dipenghujung artikel ni.

Pertama sekali mereka solek ahli keluarga

Seorang lelaki sedang melihat saudaranya. Lihat video dibawah untuk ketahui samada beliau kenal saudaranya atau tidak.

2 insan dalam gambar ini adalah adik beradik

Wanita ini jalan dihadapan pakcik dan makciknya

Tonton Video ini untuk ketahui kesudahanya.

Sumber :

Orang Cakap, Jangan Belajar Dari Ketam Melayu. Betul Ke Bohong?

Orang Cakap, Jangan Belajar Dari Ketam Melayu. Betul Ke Bohong?Ramai daripada kita pernah mendengar kisah ketam Melayu dan ketam Cina yang mempunyai sikap yang berbeza. Apabila pembeli datang untuk membeli ketam, mereka bertnaya kepada penjual ketam cara untuk membezakan ketam Cina dengan ketam Melayu.

Si peniaga memberitahu, ketam Melayu dan ketam Cina ditempatkan di dalam bekas yang berbeza. Ketam Melayu ditempatkan di dalam bekas yang terbuka sementara ketam cina ditempatkan di dalam bekas yang tertutup.

Alasan ketam Melayu ditempatkan di dalam bekas terbuka adalah apabila seekor ketam naik, ketam yang lain akan menariknya sehingga ketam tersebut jatuh ke bawah kembali.

Ketam Cina pula ditempatkan di dalam bekas tertutup kerana apabila seekor ketam memanjat ke atas, ketam lain akan saling menolong hingga semua ketam tersebut dapat keluar daripada bekas tersebut.

————————————————————————————————————————

Artikel ini aku ambil dari majalah Gen-Q edisi kali ke-33. Ringkas dan penuh makna penulisan ini. Aku kongsikan sebab aku tau ramai yang tak beli majalah kecil ini. Tidak kurang juga ada yang tidak tahu tentang kewujudan majalah ini.

Macam Macam Hal Sekarang Ini Yang Terjadi Oi!

Hari ini dah masuk hari keberapa aku deman. Nak update blog ini dan yang lain pun terpaksa aku tolak ketepi dahulu niat itu. Bila tangan dah ready kat keyboard untuk menaip sesuatu, pasti ada cecair yang keluar dari hidung mengganggu. Tiada pilihan lain, terpaksa aku membaringkan sahaja tubuh ini.

Dalam minggu ini, pelbagai perkara yang terjadi disekeling kita. Nak atau tidak, kita kena ambil tahu. Jangan sampai terjadi pada kita kelak, baru terkial-kial untuk mengorak langkah penyelesaian.

1. Isu Ustaz Don
Minggu ini heboh orang keyboard warrior mengatakan bahawa Ustat Don menyebarkan hadis palsu dan bawa penyelewengan untuk menyesatkan umat Islam. Tidak terkecuali untuk masuk campur dalam perkara ini adalah Wardina Safiyyah yang meminta pihak Astro menyemak semula isi kandungan rancangan 30 Minit Bersama Ustaz Don. Tapi apa yang menarik aku hendak kongsikan disini adalah jawapan balas dari Abu Widad Ad-Dusuni Al-Asy’ari yang dikatakan sahabat kepada ustaz Don.

KOMENTAR SAYA KEPADA SAHABAT SEPERJUANGAN AHLUSSUNNAH WAL JAMAAH AL-FADHIL USTAZ DON DANIYAL HAFIZAHULLAH.

1) BAB BANI TAMIM. Ustaz Don salah menukilkan mengenai Bani Tamim. Bani Tamim ialah nisbah kepada Bangsa Arab. Mungkin Ustaz Don boleh keluar kenyataan pembetulan.

2) BAB KISAH TELAGA. Ustaz Don tidak salah menukilkan. Allah Maha Mencipta, maka diciptakan Karomah bagi Para Awliyaa As-Solihin.

3) BAB KISAH RAMBUT NABI. Ustaz Don salah menukilkan. Saya sendiri pernah bertabarruk dengan Rambut Nabi yang di bawa oleh beberapa org Ulama. Mereka Ialah Syaikh Abdurrahman Ammash (Tahun 2006), Syaikh Othman Al-Falestiniy (Tahun 2007-2008), Syaikh Salim ‘Ulwan Al-Husainiy (Tahun 2012, 2013), Syaikh Jamal Saqor (2013, 2014).. Saya pernah bertanyakan mengenai perkara ini kepada sebahagian mereka, maka mereka katakan Rambut Nabi yang ada sekarang tidak memanjang dan tidak telus cahaya. Namun pasti Rambut Nabi tidak akan terbakar, kerana Allah pelihara Jasad Nabi dan mana mana bahagiannya dari hancur dan musnah. Mungkin Ustaz Don boleh keluar kenyataan pembetulan.

4) KISAH BIAWAK MENGAKUI KENABIAN NABI MUHAMMAD. Ustaz Don tidak salah menukilkan. Memang kisah ini Shahih Hadisnya dan banyak riwayatnya. Ini adalah mukjizat Nabi.

5) ISU TALAFFUZ NIAT. Ustaz Don tak salah nukil. Ada sandaran. Wahabi yang bodoh dan tak faham dan tak mengaji.

6) ISU AIR MUSTAKMAL. Ustaz Don tak salah nukil. Wahabi yang bodoh tak faham dan tak mengaji. Wahabi pergi ngaji dulu bab basuhan pertama, basuhan kedua yang melengkapkan basuhan pertama yang wajib.

7) ISU DOA TAMBAHAN. Ustaz Don tak salah nukil. Ikutlah org nak doakan apa pun. Wahabi ja takmau doa. Bodoh punya WAHABUN.

PESAN SAYA YANG HINA NI.

Semua sahabat yang berdakwah dan mengajar. Pastikan anda telah mengambil ilmu yang anda ingin ajar secara talaqqi bagi mengelakkan kekeliruan fakta.

Kata Guru kami: “Aku berpesan kepada kamu supaya kamu sampaikan apa yang telah kamu ambil secara talaqqi sahaja. Walaupun kitab yang kamu gunakan itu betul, tapi dikhuatiri kamu salah faham ibarat kitab sehingga kamu menyampaikan apa yang salah difahami dan dianggap benar olehmu”

TULISAN INI HANYA UNTUK MENJAWAB BEBERAPA PERSOALAN OLEH INDIVIDU TERHADAP SAYA.

SAYA MENGAGUMI USTAZ DON SEBAGAI PENDAKWAH DAN SAYA MENYOKONG PERJUANGAN USTAZ DON DI ARENA DAKWAH. MANUSIA BIASA SEPERTI KITA TIDAK MAKSUM, MAKA KITA MOHON MAAF DAN BERISTIGHFAR PADA ALLAH ATAS KESILAPAN KITA. SEMOGA ALLAH PELIHARA USTAZ DON DAN MENGURNIAKAN KEMULIAAN KEPADANYA.

KALAU ADA PELUANG BERTEMU DENGAN USTAZ DON, SAYA INGIN SANGAT BERSUA SATU HARI NANTI. KITA MUZAKARAH ILMIAH BERADAB SEBAGAIMANA CARA ULAMA.

WALLAHU SUBHANAHU WA TA’ALA A’LAMU WA AHKAM.

Kalau bab wahabi wasabi wakenababe tu aku tak tahu sangat. Untuk video yang mengatakan bahawa Ustaz Don itu dan ini, boleh tonton video dibawah. Aku tak pasti Puteri Dayana ni orang wahabi ke apa. Rajin betul dia edit video ni.

2. Real Madrid Menang Copa Del Rey
Malam tadi kalau aku tidak silap aku dah tersedar dah pukul 3.30pagi. Entah macam mana, boleh terlelap pula. Akbiatnya, terlepas untuk aku tengok kemenangan Real Madrid keatas Barca. Kepada peminat Barca, jangan dihantui dengan kelajuan Bale. Serius laju Bale lari. Madrid menang dengan jaringan 1-2.

3. Karpal Singh Maut Terlibat Kemalangan
Kira-kira jam 1 pagi tadi Karpal Singh dan maut akbiat terlibat dalam satu kemalangan di KM 301.6 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Gua Tempurung,Gopeng. Kemalangan ini turun meragut nyawa pembantu peribadi beliau, Michael Cornandez dan difahamkan anaknya mengalami cedera teruk. Kepada mereka yang memandu lewat malam, pastikan anda mempunyai rehat dan tidur yang secukupnya.karpal singh

Lagi Filem Tidak Patut Wujud Ditayangkan Di Pawagam. ‘Tahniah’ Kepada Pengarah

Filem yang aku maksud pada tajuk diatas adalah filem Apokalips. Filem hasil arahan Mamat Khalid ini telah mula ditayangkan di pawagam terdekat anda pada 3 April yang lalu. Aku tidak pasti samada pawagam berdekatan rumah aku ni ada tayang filem Apokalips ni ke tidak. Harap tak de la. Nak sebut tajuk pun dah pelik, jalan cerita pasti tidak menarik.

Aku tak tahu apa yang pengarah Malaysia fikirkan pada ketika dan saat ini. Disaat rakyat Malaysia atau lebih tepat anak bangsa melayu dibelenggu dengan pelbagai masalah dan krisis yang dikecam hebat seperti gejala soSIAL, pengarah Malaysia masih wujudkan filem yang tidak patut ditayangkan di pawagam seperti filem terbaru Mamat Khalid ini.

Bila tengok trailer filem ni, aku tak tahu dimana pengajaran yang boleh dikutip dan diguna pakai dalam kehidupan seharian. Cukuplah drama melayu dipenuhi dengan drama cinta dan krisis rumah tangga, jangan disajikan lagi dengan filem sedemikian. Tolong eh Mamat Khalid, pengarah terhebat kata ko.
————————————————————————————————————————
Update Friday April 11 2014 : Ketika ini baru sahaja selesai undian bagi peringkat separuh akhir liga juara eropah. Ramalan yang aku buat semalam ternyata meleset. Nasib baik aku tak guna khidmat raja bomoh 1Malaysia. Buat perhabis duit dan beras sahaja.

Real Madrid akan turun menentang Bayern Munich manakala Atletico Madrid berdepan dengan Chelsea. Sudah semestinya perlawanan tumpuan bagi peringkat separuh akhir ini adalah diantara Real dengan Bayern. Harap aku dapat tengok perlawanan ni nanti. Jangan TV tengok aku sudahlah.

Real Madrid v Bayern Munich
Atletico Madrid v Chelsea

Orang Tua Ini Nampak Gatal, Tapi Dia Memang Power

BlogGirlsMinyak guna-guna apa yang pakcik ni gunakan hingga dia mampu kumpulkan 200 blogger perempuan dalam satu group facebook kurang dari 24jam? Aku harap pakcik ni dapat kongsikan minyak guna-guna yang dia gunakan itu kepada aku kelak. Aku tengok pun boleh menyirap, sekali 200 dia sapu habis tanpa meninggalkan sedikit pun untuk jejaka melayu terakhir yang lain termasuk aku.

Group yang pakcik ni buat adalah khas untuk blogger wanita yang ingin menghasilkan duit dari blog yang mereka buat. Tak kan buat blog kosong macam tu kan. Sedikit sebanyak pasti terlintas dalam hati sanu bari ingin dapat duit dari blog. Tak kesahlah blog pasal apa pun. Pasal korang makan durian ke, pasal gambar selfie guna monopod ke, janji blog.

Kepada wanita yang terlewat untuk sertai group pakcik ni, bolehlah bagi ayat manja sikit supaya dia masukkan korang dalam group dia tu. Bukan senang orang zaman sekarang buat group untuk kongsikan cara buat duit dari blog. Inilah peluang korang.
————————————————————————————————————————
Sedikit cerita tentang liga juara eropah, tahniah diucapkan kepada Real, Bayern, Chelsea dan Atletico Madrid sebab berjaya ke pusingan separuh akhir. Jadual perlawanan separuh akhir akan diumumkan nanti. Mulai musim ni, sistem dia dah lain sikit berbanding sebelum ini. Kalau sebelum ni jadual dah siap awal bermula pusingan ke-2 lagi. Tapi sekarang kena cabut undian bagi setiap pusingan.

Ramalan aku mungkin Real akan berdepan dengan Chelsea manakala Bayern bertemu Atletico. Kita tunggu sahaja undian nanti.